Поне 1 убит и 7 ранени, сред които и дете, при безмилостния руски обстрел в Запорожие

14 души са загинали през последните 24 часа при атаки в съседната Донецка област

06.10.2022 | 16:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
Поне 1 убит и 7 ранени, сред които и дете, при безмилостния руски обстрел в Запорожие

Най-малко един човек бе убит, а седем - ранени, при руски удари през нощта по украинския град Запорожие, съобщи областният управител Олександър Старух, цитиран от Франс прес.

Една жена е загинала на място. Старух уточни, че втора жена, за която по-рано бе казал, че е починала на път за болницата, всъщност е била спасена от лекарите. Сред ранените е тригодишно дете.

Старух заяви още, че руските въоръжени сили са нанесели седем удара по високи жилищни блокове.

"Руснаците продължават да взимат умишлено под прицел цивилни, за да всяват страх", реагира в Twitter украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба. Той призова "руският терор да бъде спрян: със силата на оръжието, чрез санкции и пълна изолация".

14 души са били убити през последните 24 часа при атаки в съседната Донецка област, съобщи междувременно украинското президентство, цитирано от АФП.

ТАСС предаде за трима загинали и шестима ранени цивилни при украински обстрел по т. нар. Донецка народна република, като се позова на местните сепаратисти.

Украинската армия обяви днес, че е отвоювала за по-малко от една седмица от руските окупатори над 400 квадратни километра територия в южната Херсонска област. Съобщението бе направено от Наталия Гуменюк, говорителката на Военно командване "Юг" на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), цитирана от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това са първите конкретни числа, обявени от Киев от началото на неговата контраофанзива.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ВСУ са превзели още три села в Херсонска област - Нововоскренское, Новогригоровка и Петропавловка - западно от река Днепър, предаде БТА.

"Врагът бе отблъснат от линията на отбрана на руските войски" в района, увери днес министерството на отбраната на Русия във всекидневната си сводка.

Твърденията на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
ussr
преди 1 година
Нямат оправдание руснаците за това, но не съм видял да напишете нещо за украинският обстрел в Донбас, където умират доста повече невинни хора.. Това ви е забранено, можеби?! Може би аз бъркам, но би трябвало да отразявате безпристрастно всички събития, независимо дали ви харесва или не- Това, мисля аз, се нарича журналистика.... Вашето ми прилича по-скоро на проституция.... Сигнализирай за неуместен коментар