Кремъл отрича обвиненията за подготвян ядрен опит на границата с Украйна

"Западът практикува ядрена реторика", категоричен е Дмитрий Песков

04.10.2022 | 22:54 Редактор: Петя Кръстева
Кремъл отрича обвиненията за подготвян ядрен опит на границата с Украйна

Кремъл отхвърля съобщенията за планиран ядрен опит на границата на Русия с Украйна. 

"Западните медии, западните политици и държавни глави в момента практикуват ядрена реторика", заяви говорителят на руската президентска канцелария Дмитрий Песков в Москва. "Не искаме да участваме в това", категоричен бе той. 

Британският вестник The Times съобщи по-рано, че НАТО е предупредила своите членове, че президентът Владимир Путин планира да демонстрира готовността си да използва ядрено оръжие, като проведе ядрен опит на украинската граница.

За тази цел руски военен влак, превозващ такива оръжия, е на път за Украйна, пише Times, като се позовава на видеоклип в Twitter. Влакът е свързан с 12-то главно управление на руското министерство на отбраната. То отговаря за осигуряването на ядрени оръжия.

Експертите обаче оценяват статията скептично.

"След ядрените заплахи на Путин досега не са открити никакви необичайни дейности, свързани с ядрения арсенал на Москва", заяви пред репортери западен правителствен служител, пожелал да остане анонимен. 

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Гочев
преди 1 година
Товарищ Путин наредил да проучат къде да пратят предупредителната ядрена ракета. Един руски политик казал: не в Лондон, там учи синът ми. Друг добавил: не в Калифорния, там са дъщерята и внуците. Трети направо отказал: в Ривиерата са нашите хотели и яхти. Накрая отговорът пристигнал при Путин: Воронеж ! Чакайте бе, да не сте луди, ами че това е в Русия ! Да, само там не са нашите ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
вече не ми пука
преди 1 година
и русия да иэполэва ядрено оръжие срещу урките - тебсинго эаслужават, както и эападните държави, эащото да крадливи ***, беэ грам достойнство. англия, франция, испания си иамт колонии .... и българия я наоравиха такава. така че, ако има ядрено оръжие, то не е неэаслужено. жал ми е эа обикновените хора, само те не го эаслужават, но тях, пита ли ги някой..... Сигнализирай за неуместен коментар