Русия обстрелва Запорожие, Украйна атакува Донецк

Зеленски: Успехите на нашите войници не се ограничават до Лиман

03.10.2022 | 08:28 Редактор: Тодор Петров
Русия обстрелва Запорожие, Украйна атакува Донецк

Пред украинската армия се откриват нови възможности за развитие на контранастъплението за освобождаване на окупираните територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски:

"Историята за освобождаването на Лиман в Донецка област сега е най-популярната в медиите. Успехите на нашите войници обаче не се ограничават до този град", подчерта той и осъди задържането на директора на Запорожката АЕЦ от руски патрул в петък като "пореден пример за явен акт на руски терор".

Според украински източници руските сили са обстрелвали тази сутрин град Запорожие. Съобщава се за пострадали и материални щети. От руска страна се твърди за украински обстрел срещу Донецк.

Съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан е изразил подкрепата на Вашингтон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна на среща в Турция с Андрий Ермак, началник на администрацията на украинския президент. Двамата са обсъдили ситуацията със Запорожката атомна електроцентрала и взаимодействието между Киев и ООН в износа на храни, предаде БНР.

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска участва в тържествена церемония в Истанбул по пускане на вода на корвета, построена в Турция специално за украинската армия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК