Путин: Противниците ни са готови да провокират цветна революция и да разпалят кървав конфликт

Руският президент е убеден, че напрежението между Русия и Украйна е резултат от разпадането на Съветския съюз

29.09.2022 | 20:02 Редактор: Елеонора Танева
Путин: Противниците ни са готови да провокират цветна революция и да разпалят кървав конфликт

Президентът на Русия Владимир Путин обвини западните държави, че подготвят сценарии за разпалването на нови конфликти в постсъветското пространство.

"Преследвайки целите си, нашите геополитически противници са готови да изложат на риск всяка страна. Да я превърнат в епицентър на криза, да провокират цветна революция и да разпалят кървав конфликт", заяви Путин на среща по видеоконферентна връзка с ръководителите на разузнавателните служби на страните от Общността на независимите държави.

Според Владимир Путин съществуващите конфликти като този между Русия и Украйна са резултат от разпадането на Съветския съюз. По думите му в момента пред очите ни се формира по-справедлив световен ред, а проблемите произтичат от нежеланието на Запада да приеме този процес: "Еднополюсната хегемония неумолимо се руши. Това е обективна реалност, с която Западът категорично не желае да се примири", информира БНР.

Освен това руският президент предупреди, че се увеличават рисковете от дестабилизация, включително в Азиатско-тихоокеанския регион. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК