Уилям и Кейт, новите принц и принцеса, с първо посещение в Уелс (+СНИМКИ)

Той учи уелски, казал е няколко фрази пред преподобния Стивън Бантинг в църквата "Свети Томас"

28.09.2022 | 14:41 Редактор: Ирена Бакърджиева
Уилям и Кейт, новите принц и принцеса, с първо посещение в Уелс (+СНИМКИ)

След смъртта на кралица Елизабет II принц Уилям и Кейт Мидълтън стават принц и принцеса на Уелс. Този вторник, 27 септември, двойката дори посети Уелс за първи път след смяната на титлата си - възможност за сина на крал Чарлз III да окаже невероятно доверие на жителите, дошли да ги посрещнат.

Това беше особено емоционален момент за кралското семейство след смъртта на кралица Елизабет II на 8 септември, която почина на 96-годишна възраст след 70 години управление. Няколко дни по-късно се състоя нейното погребение, на което милиони британци скърбяха за кончината ѝ, а някои се редяха на опашки с часове, за да видят ковчега ѝ.

По-късно крал Чарлз III, най-големият син на Елизабет II, встъпи в длъжност, след като направи прочувствено изявление в памет на майка си. "Смъртта на любимата ми майка, Нейно Величество кралицата, е време на голяма тъга за мен и всички членове на семейството ми. Дълбоко скърбим за кончината на една любима владетелка и майка", каза той.

В първата си реч като крал на 9 септември новият монарх обяви, че принц Уилям и Кейт Мидълтън ще станат принц и принцеса на Уелс - титла, която никой от членовете на кралското семейство не е притежавал от принцеса Даяна насам, пише БГНЕС.

Изключително удостоени с новия си статут, съпрузите от Корнуол направиха първото си пътуване до Уелс като принц и принцеса. Това беше много важно и символично пътуване за двойката, която отдели време, за да се срещне с местните жители, и по-специално с преподобния Стивън Бантинг, който ги прие в църквата "Свети Томас" в Суонзи.

В интервю за People той разкрива едно важно решение, взето от принц Уилям след назначаването му за принц на Уелс. "Каза ни, че учи уелски, и подхвърли няколко фрази на уелски, които се опитваше да усъвършенства", обясни той. Без съмнение следващият престолонаследник приема присърце новата си роля.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК