Медведев: Ядрената заплаха не е блъф, няма да искаме разрешение

Той поясни, че основание за ядрен отговор ще има, ако дори конвенционални оръжия застрашават съществуването на Руската федерация

27.09.2022 | 11:20 Редактор: Елеонора Танева
Медведев: Ядрената заплаха не е блъф, няма да искаме разрешение

Русия ще направи всичко, за да предотврати появата на ядрени оръжия във враждебни към нас съседи. Например в нацистка Украйна, която днес се контролира директно от страните от НАТО. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram .

Той уточни, че заканата за използване на ядрено оръжие не е блъф.

"Все още има крехка надежда за здравия разум и чувството за самосъхранение на вражеските страни. Те разбират: ако заплахата към Русия надхвърли установения предела на опасност, ние ще трябва да отговаряме. Без да искаме разрешение, без дълги консултации. И това със сигурност не е блъф", завърши Медведев, цитиран от ТАСС.

Според него Руската федерация има право да използва ядрено оръжие, ако се наложи. Има предварително определени случаи за това и в строго съответствие с Основите на държавната политика в областта на ядреното въздържание.

Медведев подчерта, че ако една страна или нейни съюзници са атакувани с ядрено оръжие или ако агресия с конвенционални оръжия застрашава самото съществуване на Руската федерация, то това е основание за ядрен отговор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 4
Анонимен
преди 1 година
НОМЕРЪТ НА ХРУШЧОВ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА МИНЕ. НЯМА ДА ГИ СПАСЯТ НИТО ФАЛШИВИ РЕФЕРЕНДУМИ ПОД ДУЛАТА НА АВТОМАТИ, НИТО АТОМНИТЕ ИМ ЗАПЛАХИ ! УКРАИНЦИТЕ ЩЕ СИ ОТВОЮВАТ ЗЕМЯТА АКО ЩЕ МЕДВЕДЕВ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КЛОУНИ ГАЗ ДА ПРОПИЯТ ! Сигнализирай за неуместен коментар