Путин на среща с Лукашенко: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия!

Руският президент смята за странно блокирането на доставките на беларуски торове

26.09.2022 | 12:21 Редактор: Искра Ангелова
Путин на среща с Лукашенко: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия!

Европейските страни трябва да се отнасят с уважение към Русия и Беларус, подчерта руският президент Владимир Путин на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко, съобщават руски медии.

Лукашенко в частност припомни думите си, че бъдещето на Европа е заедно с Русия и Беларус.

"Заедно с Русия, където те имат всичко необходимо. И те имат това, което можем да купим от тях: технологии и така нататък. Какво друго им трябва? Просто трябва да вземем отговорни решения. И трябва да се отнасят към нас с уважение", добави още Путин.

Руският президент Владимир Путин на среща с президента на Беларус Александър Лукашенко обяви планове за обсъждане на много въпроси, включително икономическото сътрудничество и ситуацията в региона.

"Много се радвам, че намерихте време да дойдете и да поговорим за всички въпроси, които планирахме да обсъдим в Самарканд. Тук има много въпроси, те са свързани със ситуацията в региона, но икономическите въпроси са не по-малко важни", заяви Путин, цитиран от "Труд".

Путин смята за странно блокирането на доставките на беларуски торове за световните пазари.

"За съжаление, доставките на беларуски торове за световните пазари все още са блокирани. Това е много странно, защото световните пазари, особено в развиващите се страни, имат остра нужда от този продукт", каза руският президент в понеделник на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
С ПОВЕДЕНИЕ
преди 1 година
СЕ ПЕЧЕЛИ УВАЖЕНИЕ ! НЕ С РАЗМАХВАНЕ НА АТОМНИ БОЗДУГАНИ ! СЛЕЗ ОТ КЛОНА ! Сигнализирай за неуместен коментар