Роден с късмет: Британец спечели над £171 млн. от лотария

Само 15 души в Обединеното кралство са спечелили повече от £100 млн. в EuroMillions

24.09.2022 | 19:18 Редактор: Теодора Патронова
Роден с късмет: Британец спечели над £171 млн. от лотария

Притежател на билет от Обединеното кралство спечели повече от £171 милиона (около $185,7 милиона) в лотарията EuroMillions. Това съобщи в петък Анди Картър, старши съветник за работа с печелившите от британския лотариен оператор Camelot Group, цитиран от агенциите.

"Каква прекрасна вечер за притежателя на билета, който спечели джакпота от £171 милиона на EuroMillions", цитира го Sky News. Картър отбеляза, че това е третата най-голяма печалба в историята на лотарията.

По-рано Sky News изчисли, че само 15 души в Обединеното кралство са спечелили повече от £100 милиона в EuroMillions. Рекордът беше поставен на 20 юли, когато жител на Обединеното кралство веднага стана по-богат със £195 милиона (около $234,5 милиона в обменен курс по това време). Два месеца по-рано, през май, двойка от Глостършир в югозападна Англия спечели джакпота от £184,3 милиона ($227 милиона), съобщи БГНЕС.

Лотарията EuroMillions се провежда в Европа от 2004 г. Първоначално бе организирана във Великобритания, Испания и Франция, по-късно към нея се присъединиха Австрия, Белгия, Ирландия, Лихтенщайн, Люксембург, Португалия и Швейцария. Според правилата на лотарията печелившият има право да остане анонимен. Точно това правят огромното мнозинство от европейците, които изведнъж стават собственици на голямо състояние. Ето защо, собственикът на рекордната печалба от юли не разкри името си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК