Фон дер Лайен: Ако Украйна спре да се бие - няма да има повече Украйна

Тя се обяви против призивите за спиране на огъня в Киев

22.09.2022 | 22:35 Редактор: Искра Ангелова
Фон дер Лайен: Ако Украйна спре да се бие - няма да има повече Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви против призивите за спиране на огъня в Украйна, предаде ДПА.

"Зная, че някои призовават за спиране на боевете, но трябва да кажа, че действителността е следната: ако Русия спре да се бие - край с войната, ако Украйна спре да се бие - няма да има повече Украйна", заяви тя. Фон дер Лайен говори в Принстънския университет в САЩ, след като взе участие в Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Залозите са големи не само за Украйна, но и за Европа, за международната общност и за световния ред", продължи тя. Фон дер Лайен добави, че постигнатите в последно време успехи от украинската армия да отвоюва територия от силите на Русия поражда оптимизъм, но е необходима консолидация, предава БТА.

По думите ѝ санкциите, наложени на Русия от ЕС и САЩ, дават резултат: "Искам да заявя ясно, че санкциите ще продължат."

Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел обеща вчера нови санкции срещу Русия, след като президентът Владимир Путин нареди частична мобилизация на резервистите за подпомагане на военната кампания в Украйна. Унгарският премиер Виктор Орбан поиска отмяна на санкциите най-късно до края на годината.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Пелагия
преди 1 година
Тая *** *** да взема един автомат и да отив ана бойното поле щом толкова и се бие. Сигнализирай за неуместен коментар