Джонсън: Британците ще плачат от зимните сметки за ток, разходите ще са плашещи

Премиерът в оставка обвинява Владимир Путин за икономическата криза

28.08.2022 | 10:37 Редактор: Елеонора Танева
Джонсън: Британците ще плачат от зимните сметки за ток, разходите ще са плашещи

Сметките за ток на британските граждани - и сега, но още повече през зимата, ще разплачат хората. Това казва британският премиер в оставка Борис Джонсън в статия за The Mail on Sunday.

Джонсън признава, че разходите за отопление през зимата ще са "плашещи" за някои домакинства.

В статията Джонсън обвинява руския президент Владимир Путин за влошаващата се икономическа криза в страната, и предупреждава, че следващите месеци ще са много, много трудни.

"Путин харесва кризата, която причини на Великобритания. Заради него сметката за ток и отопление се удвоява, и Путин го знае. Харесва му. Той иска от нас да се отдръпнем и да не подкрепяме Украйна", допълва още Джонсън, цитиран от БГНЕС.

Той допълва, че очакванията на руския президент били европейските политици да облекчат санкциите и да започнат "да просят руски петрол и газ" с настъпването на зимата. Джонсън определи оттеглянето на подкрепата от Украйна като "пълно безумие".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
10 rate up comment rate down comment 0
Маргарита
преди 1 година
Т.е. "Аз не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле". Глупаво, но мисля, че не е това - май очакваха до есента Русия да рухне под санкции, но и след война, която Украйна печели, а тя пък им е задължена за оръжия и подкрепа и към тях да потекат реки безплатни нефт, газ, мед, масло, мляко, докато свят светува. Но май са повярвали на измислената си история, забравили са че и до сега единствено Русия/СССР са спирали мераците за световно господство. Франция, Германия, сега явно е ред наСАЩ Сигнализирай за неуместен коментар