Медведев: Обикновените европейци искат руски газ, студът е демокрация за лудите

"През зимата е много по-топло и комфортно в компания с Русия", заяви той

18.08.2022 | 14:52 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Обикновените европейци искат руски газ, студът е демокрация за лудите

Обикновените европейци, за разлика от техните правителства, не са загубили здравия си разум и нямат желание да прекъснат контактите си с Русия, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност.

"Обикновените граждани, съдейки по резултатите от социологическите проучвания, не са загубили здравия си разум. Повече от половината жители на страните от ЕС изобщо не са склонни да прекъсват контактите си с Русия. Те искат пълноценни отношения като нормални лични контакти, руски енергийни ресурси, нашият пазар за техните стоки, успешна търговия, нашите туристи в техните музеи и кафенета", написа Медведев в своя канал в Telegram.

Според него Москва очаква, че европейците ще започнат да търсят отговорност от властите на страните от ЕС за санкциите срещу Русия, които ги ощетяват. Той отбеляза, че значителна част от европейците не подкрепят политиката на властите на своите страни срещу Русия.

"Разбира се, ние искаме мирно сътрудничество, търговия, обмен и други неща, които са нормални за всички. Не се затваряме от никого, подкрепяме всякакви разумни предложения. Вярно, на свой ред бихме искали да видим как се справят европейските граждани не просто изразяват тихо недоволство от действията на техните правителства, но казват и нещо по-разбираемо. Например, те ги призовават към отговорност, наказват ги за тяхната очевидна глупост", каза Медведев.

Освен това, според Медведев, това е необходимо, ако "плащането за европейската демокрация" е студът в апартаментите и празните рафтове в хладилниците, такава "демокрация" е за лудите.

"Ето защо четири кабинета на министри в Европа подадоха оставки за кратко време. И това явно не е краят. Гласовете на избирателите са мощен лост за влияние и върху най-измръзналите политици", добави Медведев, цитиран от "Труд".

Той призова гражданите на европейските страни да действат, да потърсят отговорност властите на своите държави: "И ние ще ви чуем. Ползата е очевидна - през зимата е много по-топло и комфортно в компания с Русия, отколкото в прекрасна изолация с изключена газова печка и студен акумулатор.“

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК