Расте броят на жертвите на руската атака в Харков, Ердоган пристигна в Украйна

Първа среща между украинския президент Володимир Зеленски и турския му колега

18.08.2022 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Първа среща между украинския президент Володимир Зеленски и турския му колега Реджеп Ердоган. Двамата ще говорят в западния украински град Лвов с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Тристранната среща трябва да даде насока за края на войната и идва на фона на поредна смъртоносна руска атака в Харков, взела 7 жертви, има и 16 ранени.

Първата визита на турския президент в Украйна от началото на войната трябва да даде отговори на няколко въпроса - включително успехът на сделката за износ на зърно, прекратяването на войната с дипломатически средства и опасенията за атомната електроцентрала в Запорожие.

Часове преди това при обстрел на жилищен район в източния украински град Харков отново имаше жертви. Mишената е била жилищен блок. Украинският президент осъди атаките и посочи, че блокът е унищожен.

"Няма оправдание и това показва безсилието на агресора", заяви Зеленски.

Той отново призова руснаците да се оттеглят от района на контролираната от Москва Запорожка АЕЦ.

"Само абсолютната прозрачност и контролирана ситуация в и около атомната електроцентрала може да гарантира постепенно връщане към нормалната ядрена безопасност за украинската държава и за международната общност", категоричен бе Володимир Зеленски.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК