Джина Лолобриджида ще се кандидатира за сенатор в италианския парламент

Това не е първият опит на Лолобриджида в изборите

14.08.2022 | 11:40 Редактор: Ирена Бакърджиева
Джина Лолобриджида ще се кандидатира за сенатор в италианския парламент

Известната италианска актриса Джина Лолобриджида ще се яви на изборите за горна камара (Сенат) на италианския парламент през септември, съобщи вестник "La Repubblica".

Според изданието, 95-годишната филмова звезда ще бъде кандидат на политическата формация "Суверенна и народна Италия" (Isv), в чиито листи е включена, благодарение на адвоката си Антонио Ингроя. От там се надяват да преодолеят 3-процентната бариера, необходима, според местното законодателство, за влизане в парламента.

Вестникът отбелязва, че това няма да бъде лесно, тъй като след приетата парламентарна реформа броят на депутатите е намален с около една трета – в долната камара от 600 депутатите вече ще бъдат 400, а в горната – от 315 са намалени на 200 сенатори.

Парламентарните избори ще се проведат на 25 септември.

Това не е първият опит на Лолобриджида в изборите: през 1999 г. тя се кандидатира за Европейския парламент с листата на "Демократите", но успя да събере едва 10 000 гласа, пише БГНЕС.

През последните години името на актрисата в светските хроники се свързва основно със скандални истории около нейното имущество, заради което води съдебни дела с внука си Димитри. Роднините настояват, че Лолобриджида не е в състояние да управлява самостоятелно имуществото си и постоянно става жертва на изнудване от хора от своето обкръжение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК