Ексклузивен разказ на българин, съсед на семейството на убиеца от Чикаго

Владимир Трънколов не вярва, че проблемът с оръжията ще бъде решен

07.07.2022 | 14:10 Редактор: Ирена Бакърджиева

Българин, съсед на семейството на стрелеца от Чикаго, разказа подробности за тях. А според разследващите 21-годишният Робърт Кримо е планирал второ нападение. 

Установено е, че той е шофирал с около 240 км, за да стигне Мадисън, щата Уисконсин, където според разследващите е планирал да стреля отново по събралите се за парада за Деня на независимостта. Мъжът е с повдигнати 7 обвинения за умишлено убийство. 

Парадът бил на съседната улица. Българинът Владимир Трънколов показва района в Хайленд парк, в който преди два дни 21-годишният Робърт Кримо започна стрелба, целейки се в събралите се за парада за националния празник на Съединените щати. 

"Има полиция, заградено е все още, не пускат никого", каза Трънколов. 

Той е бил съсед на семейството на мъжа девет години в тихото и скъпо предградие. 

"Виждал съм го като паркира, не е от разговорливите, не съм говорил лично с него", обяснява българинът. 

Той твърди, че е пазарувал от магазина, собственост на бащата на Робърт Кримо. 

"Продават кафе, сандвичи. Често съм спирал при него. И като комшия съм го виждал, и през магазинчето съм минавал. Най-вероятно изкарваха добри пари, след това той го затвори, каза, че са му вдигнали наема рязко и при три пъти по-висок наем няма смисъл", допълва Трънколов.

Семейство Кримо имали общо три деца. От дълго време обаче родителите не живеели вече заедно. Владимир Трънколов споделя, че само за последния уикенд има 10 убити при стрелби. От 22 години той живее в Чикаго и не вярва, че проблемът с оръжията ще бъде решен

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК