"На косъм" от трагедия: Сигнал предотвратил масова стрелба във Вирджиния

Следата е отвела разследващите в жилище, където те открили план за нападение

07.07.2022 | 08:58 Редактор: Петя Кръстева

Подаден от гражданин сигнал е предотвратил масова стрелба в столицата на американския щат Вирджиния, съобщават местните власти. Цел на потенциалната стрелба е било събитие по време на отбелязването на Деня на независимостта в понеделник.

За властите гражданинът, подал сигнала е герой, помогнал да се избегне ужасна трагедия, предаде БНР. 

"Няма как да се каже колко човешки живота е спасил този гражданин-герой с това едно телефонно обаждане", посочи шефът на полицията в Ричмънд Джералд Смит. Мотивът за планираната стрелба все още се разследва, но се смята, че целта е била амфитеатърът Dogwood Dell.

По следата органите на реда са тръгнали в петък, след като неназовано лице чува разговор, които сочил към планове за масова стрелба по време на празниците за 4 юли. Следата е отвела разследващите в жилище, където те открили план за нападение, който съвпадал с подадения сигнал. Открити били оръжия и боеприпаси.

Арестувани са двама души и са им повдигнати обвинения, че притежавали оръжие незаконно, тъй като не са американски граждани. На пресконференцията, на която бе съобщено за предотвратената масова стрелба, шефът на полицията в Ричмънд също говори за насилието с оръжие в страната.

"В един момент това трябва да спре. Това е Америка. Трябва да имаме възможност да се събираме мирно и да правим това, което искаме да правим", категоричен бе Смит.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК