Стрелба с пистолет на протеста в Скопие срещу френското предложение

България ще реагира срещу езика на омразата по време на демонстрациите

07.07.2022 | 07:00 Редактор: Тодор Петров

Поредни бурни протести в Скопие срещу френското предложение за евроинтеграцията на Северна Македония. На няколко пъти се стигна до ескалация на напрежението. Няколко бомбички полетяха към македонския парламент. 

40-годишен мъж стрелял с пистолет във въздуха, докато протестиращите са се придвижвали от сградата на правителството към Министерството на външните работи. Арестуваният е в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи. 

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във Facebook, публикувайки снимка от случилото се, че това е човекът, който е трябвало да извърши покушение срещу него. Според управляващия Социалдемократически съюз обаче, човекът, който е трябвало да изиграе ролята на нападател на Мицкоски, е подставено лице, чийто брат е свързан политически с кмета на Скопие, който е от партията на Мицкоски. Управляващите нарекоха поведението на опозиционния лидер срамно и опасно.

България ще реагира срещу езика на омразата по време на протестите в Северна Македония. Това заяви външният министър в оставка Теодора Генчовска. Ще бъде пратена протестна нота и ще бъде извикан за обяснения временно управляващият посолството в София, обясни Генчовска.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Какво искат тези македонци в края на краищата не се знае...само искат без да дават... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Лошо! "Трудно се гаси туй, що трудно гасне." Сигнализирай за неуместен коментар