Шестима загинаха в тежка автобусна катастрофа в Турция

Ранени са най-малко 25 души

05.07.2022 | 11:07 Редактор: Жаклина Иванова
Шестима загинаха в тежка автобусна катастрофа в Турция

Шестима души, сред които едно дете, са загинали тази сутрин в Турция при катастрофа на автобус, пътуващ от Одрин към курорта Бодрум, съобщи агенция Демирьорен. Ранени са най-малко 25 души.

Автобусът, собственост на турска фирма, се е преобърнал в канавката на пътя близо до град Люлебургас. Все още не е известна причината за катастрофата.

Валията на област Къркларели Бирол Екиджи заяви, че още при получаването на съобщението за катастрофата на мястото на произшествието без забавяне са били изпратени много спасители и линейки. Ранените са били превозени в болниците.

По думите на валията катастрофата е станала около 7 часа сутринта на еднопосочен път и автобусът е паднал в канавката на пътя.

Републиканската прокуратура в Къркларели е започнала разследване за причините на катастрофата, информира БТА.

Междувременно турските телевизионни канали в сутрешните си емисии излъчват предупреждения към водачите на автомобили да бъдат внимателни предвид ваканцията за мюсюлманския празник Курбан Байрам, която започва в събота, и се очаква увеличение на трафика в цялата страна и се създават повече рискове на пътя. Според статистиката най-много пътни катастрофи в Турция стават по време на Курбан байрам.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК