Германците са призовани да пестят енергия и да се подготвят за евентуален недостиг на газ

Мюлер смята, че хората трябва да използват 12-те седмици, преди да дойде студеното време

02.07.2022 | 19:45 Редактор: Ваня Кузманова
Германците са призовани да пестят енергия и да се подготвят за евентуален недостиг на газ

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят на германска регулаторна агенция призова днес своите сънародници да пестят енергия и да се подготвят за зимата, когато потреблението ще нарасне, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на Федералната мрежова агенция Клаус Мюлер прикани собствениците на къщи и апартаменти да проверят газовите си бойлери и радиатори и да ги настроят така, че максимално да пестят енергия, информира БТА. 

Мюлер смята, че хората трябва да използват 12-те седмици, които имат, преди да дойде студеното време, за да се подготвят. 

Необходимо е семействата още отсега да обсъдят дали във всички стаи да се поддържат обичайните за зимата температури или в някои стаи може да е и малко по-студено, каза той.

Призивът бе отправен, след като миналия месец Русия намали подаването на газ за Германия, Италия, Австрия, Чехия и Словакия, а страните от ЕС бързат да попълнят запасите си от горива, използвани за производство на електричество, за захранване на индустрията и отопление на жилищата през зимата, отбелязва АП. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК