ЕС подкрепи България: Изгонването на 70 дипломати е в духа на международното право

Служителите са действали в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения

01.07.2022 | 13:39 Редактор: Петя Кръстева
ЕС подкрепи България: Изгонването на 70 дипломати е в духа на международното право

"Европейският съюз (ЕС) изразява съжаление за неоправданата заплаха на Руската федерация да прекрати дипломатическите си отношения с България в отговор на решението ѝ да изгони 70 руски дипломати", гласи позиция на Европейската служба за външна дейност.

В нея се подчертава, че българското решение е изцяло в духа на международното право, а тези служители са действали в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

"ЕС изцяло подкрепя и е напълно солидарен с България при тези обстоятелства и ще наблюдава въпроса отблизо. Такова диспропорционално действие от страна на Русия единствено служи за допълнителната ѝ международна изолация", подчертават от службата, цитирани от БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
продажници
преди 1 година
ЕС и НАТО изразяват подкрепа, ама плащат в рубли за руския газ, а на нас парното ни поскъпна с 40%! А газът, през посредническа фирма - с над 30%! "На чужд гръб и сто тояги са малко" е казал народът ни! Кирчо и Кокорчо да си стягат куфарите за Канада! Народът не желае да плаща с ново обедняване техните напъни да се покажат пред господарите! Сигнализирай за неуместен коментар