Тръмп иска учителите в САЩ да носят скрито оръжие в училищата

"Нашите училища не трябва да бъдат най-лесната цел", посочи той

28.05.2022 | 10:32 Редактор: Жаклина Иванова
Тръмп иска учителите в САЩ да носят скрито оръжие в училищата

Доналд Тръмп смята, че на американските учители трябва да бъде разрешено да носят скрито оръжие в училищата след специална подготовка.

"Всички сме съгласни, че нашите училища не трябва да бъдат най-лесната цел. Напротив, те трябва да бъдат най-недостъпните цели", заяви Тръмп, говорейки на конгреса на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Хюстън.

Речта му беше излъчена по федералните и местните телевизионни канали. Според него е време страната да "разреши на обучени учители да носят оръжие в училищата".

Освен това Тръмп призова за увеличаване на финансирането и подобряване на наемането и обучението на полицейски служители в цялата страна. Бившият домакин на Белия дом предложи също така всички национални училища да бъдат оборудвани с детектори за метал и във всяко училище да има полицай или охранител, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Лека полека и след 50-60 год ще я докарате до ъотслитатизъм,ще рБерете че народа се управлява с хляб в едната ръка а пръчка в другата,като Сталин Сигнализирай за неуместен коментар