Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

"Армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", подчерта украинският президент

28.05.2022 | 09:56 Редактор: Жаклина Иванова
Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа на своята страна над руските сили както в най-належащата битка в Източна Украйна, така и във войната като цяло, предаде Асошиейтед прес.

"Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия - армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", каза той чрез видеовръзка пред студенти от Станфордския университет.

"Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи той.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, както и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск, предаде БТА.

"Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, грешат. Донбас ще бъде украински", заяви украинският президент.

Как България посреща украинските бежанци?

По най-добрия възможен начин - държавата и гражданите показаха истинска човечност.
9%
Враждебно! Украинците се сблъскват с незаслужена злоба и агресия.
9%
С добри намерения, но с хаотични действия и липса на организация.
15%
Посрещаме ги отлично, а те се държат нагло с нас и ни се качват на главите!
68%
Общо 6114 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 1 година
ЗЕЛЕНски,ако Байдън и някои европейски твои приятели не те зареждат с милиони долари и евро,с оръжие от най модерен тип,ти преди два месеца и половина,щеше да развееш бялото знаме в центъра на Киев.За всичко което се случва в Украйна днес,ще отговаряш пред народа на тази държава. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
браво
преди 1 година
Пропагандата на Зеленски няма да му помогне в Донбас....Видяхме героите от Азов, татуирани с фашистки символи, колко са жалки, когато се предават! Лошото е, че от всички тези страдат обикновените хора! Сигнализирай за неуместен коментар