Четирима загинали и 900 хил. домове без ток заради силни бури в Канада

Полицията на Онтарио съобщи и за няколко ранени

22.05.2022 | 07:50 Редактор: Ваня Кузманова

Канадските власти съобщиха в събота за смъртта на четирима души в източната част на страната, засегната от жестоки бури, лишили от електричество близо 900 хил. домове в провинциите Онтарио и Квебек.

Полицията на Онтарио съобщи в Twitter за 3 смъртни случая и няколко ранени, жертви на силната лятна буря.

Един човек е загинал, в окръг Брант, южно от Торонто, когато дърво е паднало върху ремаркето, в което се е намирал. В същия този район и няколко минути по-късно над 70-годишна жена, застигната от бурята, е била премазана от дърво.

По-на север, във федералната столица Отава, човек е загубил живота си поради гръмотевични бури, но местната полиция по време на пресконференция отказа да даде повече подробности.

Четвърта жертва, жена на 50 години, се е удавила в реката, разделяща Отава от предградието на Квебек Гатино, след като лодката ѝ се е преобърнала при бурята.

Освен това, близо 900 хил. домове в Източна Канада все още оставаха без електричество в събота вечерта: около 340 хил. в Онтарио и близо 535 хил. в Квебек, според онлайн преброявания от местните енергийни доставчици, Hydro One и Hydro-Quebec. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК