Украйна обяви за какво ще бъдат изразходени отпуснатите от САЩ 40 млрд. долара

Почти 9 млрд. ще бъдат изразходвани за попълване на запасите от оръжия

22.05.2022 | 07:33 Редактор: Ваня Кузманова
Украйна обяви за какво ще бъдат изразходени отпуснатите от САЩ 40 млрд. долара

Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност към украинското министерство на информацията обяви как ще бъдат изразходвани отпуснатите от Съединените щати 40 млрд. долара, след като по-рано днес президентът Джо Байдън подписа съответния закон, предаде украинската агенция УНИАН.

Според публикация на Центъра в социалната мрежа Telegram 6 млрд. са предвидени за оръжия, разузнавателна подкрепа, подготовка и друга помощ за сигурността на украинските въоръжени сили.

Други почти 9 млрд. ще бъдат изразходвани за попълване на запасите от оръжия, които вече са предадени на Украйна.

Почти 4 млрд. са за финансиране на операциите на Европейското командване и в частност разузнавателна подкрепа, информира БНР. 

11 млрд.- за оръжия, военна и защитна екипировка, които Съединените щати ще могат да доставят в ускорени темпове и без консултации с Конгреса във Вашингтон, допълва УНИАН.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Други 10 ще отидат незнайно къде , както 4 са за европейска поддръжка , каквото и да значи това . И ето половината вече са хвръкнали . Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Начи досегашните помощи не са били никак безплатни . Но пари на заем лесно се харчат , и на старите техники ще им сложат каквато искат цена - до тук само 10 милиарда . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
За повишаване благосъстоянието на украинците ще се ползват........ Сигнализирай за неуместен коментар