Пиян охранител на Байдън арестуван за сбиване за такси в Южна Корея

Инцидентът е станал ден преди визитата на американския президент

20.05.2022 | 17:15 Редактор: Елеонора Танева
Пиян охранител на Байдън арестуван за сбиване за такси в Южна Корея

Член на екипа на охраната на президента на САЩ Джо Байдън е бил арестуван в Сеул по обвинения, че в нетрезво състояние е нападнал южнокорейски гражданин ден преди пристигането на президента, предаде Ройтерс.

Охранителят, който е служител на Министерството за вътрешна сигурност на САЩ, е бил задържан снощи, след като е участвал в сбиване за такси, съобщи служител на корейската полиция пред Ройтерс. Това се е случило пред хотел "Гранд Хаят", където се очаква, че ще отседне Байдън. Полицейският служител не разкри името или по-подробна информация за заподозрения. Южнокорейската телевизия "Чосун", която първа съобщи за ареста, каза, че заподозреният, мъж на около 30 години, е бил арестуван, след като друг от гостите на хотела се обадил на полицията, уточнява БТА.

Министерството на вътрешна сигурност на САЩ засега не е коментирало информацията. Белият дом отклони въпросите към "Сикрет сървис" - агенцията, която отговаря за охраната на американския президент - но тя засега също не е коментирала информацията.

Служители на "Сикрет сървис" периодично се оказват замесени в инциденти заради лошо поведение в чужбина, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК