Гърция разрешава отново музика в ресторанти и барове, удължава работното им време

Ограничението по отношение на капацитета на залите при спортни прояви остава в сила

27.01.2022 | 21:10 Редактор: Ваня Кузманова
Гърция разрешава отново музика в ресторанти и барове, удължава работното им време

Гърция ще разреши отново музиката в ресторантите и баровете и ще удължи работното им време в рамките на отмяна на някои от ограниченията, които бяха наложени миналия месец, след като сега се наблюдава намаляване на случаите на Ковид-19 и на натиска върху болниците, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на гръцките власти.

Миналия месец Гърция въведе изискване ресторантите, клубовете и другите заведения да работят до полунощ и то само за клиенти, седнали на маси, и без музика. Мерките бяха въведени след увеличение на случаите на заразени с коронавируса през коледните празници заради бързо разпространяващия се вариант Омикрон.

"Решихме да намалим ограниченията, взимайки под внимание развитието на пандемията от гледна точка на случаите, които намаляват през последните седмици", каза гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис в изявление по телевизията.

Той посочи, че въпреки продължаващия натиск върху здравната система, равнището на хоспитализации и на изписвания от болница и по-краткото и по-леко боледуване при варианта Омикрон в сравнение с варианта Делта, позволяват на властите да облекчат ограничителните мерки.

Ограниченията по отношение на запълненост на капацитета на залите при спортни прояви остават в сила, също както и изискването за носене на двойни маски в супермаркетите и обществения транспорт, предаде БТА. 

В Гърция днес са регистрирани 19 712 нови случаи на Ковид-19. Случаите на зараза бележат спад, след като достигнаха рекордно ниво от около 50 000 на ден в началото на януари.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК