Турската ваксина Turkovac предпазва от Алфа и Делта вариантите на Ковид-19 

Турция започна да поставя ваксината в края на миналия месец

27.01.2022 | 16:00 Редактор: Ваня Кузманова
Турската ваксина Turkovac предпазва от Алфа и Делта вариантите на Ковид-19 

Турската ваксина Turkovac предпазва от вариантите Алфа и Делта на коронавируса, а в момента се извършват изследвания за въздействието на препарата върху варианта Омикрон, съобщи директорът на центъра, разработил турската ваксина, предаде в. "Хюриет дейли нюз".

Turkovac е местна ваксина. Вярваме в нашия продукт, каза на конференция в Кайсери Айкут Йоздарендели, ръководител на центъра ЕРАГЕМ, който работи с университета Ерджиес.

Нашите проучвания върху вариантите на коронавируса продължават. Установили сме, че Turkovac е ефективна срещу вариантите Алфа и Делта, посочи Йоздарендели.

Междувременно тази седмица в Турция започва да се наблюдава промяната на нивото на антителата след поставяне на трета доза от препарата Turkovac на хора, имунизирани с две дози ваксина на "Pfizer".

Турция започна да поставя ваксината Turkovac в края на миналия месец, предаде БТА. 

В страната вече са поставени над 141 милиона дози ваксини срещу Ковид-19 от началото на ваксинационната кампания през януари 2021 г. Повече от 52,3 милиона души са с две дози ваксина, а 24,4 милиона са с поставени три дози.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК