Медведев каза как може да се избегне война в Украйна и се изгаври със САЩ

"Сенилните старци от Сената на САЩ не знаят какво говорят", заяви зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия

27.01.2022 | 07:38 Редактор: Елеонора Танева
Медведев каза как може да се избегне война в Украйна и се изгаври със САЩ

Единственият начин да се избегне войната с Украйна е да се водят преговори. Но има много хора, които правят пари, спекулират с ескалацията, някои от безразсъдство, а други - преследвайки определена политическа линия. Това каза в интервю за руски медии заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

"Тук е очевидно, че основната и единствена възможност е именно да се договорим за гаранции за сигурност. Това става с политически и дипломатически средства, с преговори, с използването на принципа на неделима сигурност в нашите отношения. Това е фиксирано във всички основни европейски и международни документи, когато сигурността на едната страна не може да бъде постигната за сметка на сигурността на другата. Тоест подобни събития биха били ужасни и няма какво да се добави", каза Медведев, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че под "хора, които печелят от конфронтацията" има предвид изказване на американски сенатор.

"Спомням си, че някъде преди седмица: един от, не мога да го нарека иначе, сенилните старци от Сената на Съединените щати, не си спомням фамилното му име, каза, че не изключва възможността за ограничен ядрен сблъсък, размяна на ядрени удари между Русия и Съединените американски щати. Вероятно не му пука, той е доста възрастен и вярва, че е изживял живота си и е време да даде на всеки каквото заслужава. Дори не искам да коментирам такива изказвания", каза Медведев.

Той добави, че кубинската ракетна криза е показала, че това може да бъде краят на човешката цивилизация.

Очаквате ли да се стигне до военен конфликт в Украйна?

Да. Русия струпва много войски и ще нахлуе в Украйна, а НАТО ще отвърне светкавично.
18%
Не. Това е епизод пореден от борбата за влияние между Русия и САЩ.
70%
Не ме вълнува, важното е България да не пострада.
13%
Общо 2036 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Много се излагат, в днешно време, при толкова други проблеми - тези изправят на нокти толкова хора!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
babaqga
преди 2 години
Ядрена война е нещо почти неизбежно със сегашната управленска структура. Някои от пороците и най-вече насилието модулират генетиката, като следващите поколения ще са по-злобливи и кръвожадни. Руската политика и тази на САЩ до голяма степен е повлиана от детското насилие, търси се насилствена доминация от инфантилен тип. Тук и психолозите са безсилни. Сигнализирай за неуместен коментар