Берлин иска безпощадни санкции срещу Русия

"Северен поток 2" обаче не трябва да се свързва с въпроса за Украйна, заяви Кристин Ламбрехт

22.01.2022 | 12:20 Редактор: Здравко Черкезов
Берлин иска безпощадни санкции срещу Русия

Германският министър на отбраната г-жа Кристин Ламбрехт се съгласи с канцлера Олаф Шолц, че трябва да се разглеждат всички санкции срещу Русия при нейна агресия против Украйна. 

"Ако канцлерът каже, че всичко се взема предвид от политическа, дипломатическа и икономическа гледна точка, тогава не може да има табута", каза тя в интервю за вестник Welt am Sonntag. 

"Идеята, че икономическото сътрудничество ще се осъществява в центъра на Европа по време на война, инициирана от Русия, е абсолютно нереалистична", добави Ламбрехт, без да дава подробности.

Тя отговори положително на въпроса дали това мнение е общоприето в Социалдемократическата партия на Германия (СПД), която тя представлява, информира БГНЕС. В същото време самата тя наскоро каза, че въпросът за проекта "Северен поток 2" не трябва да се свързва с въпроса за Украйна. 

Генералният секретар на партията Кевин Кюнерт говори в подобен дух. Премиерът на Мекленбург-Западна Померания Мануела Швезиг, която също е член на СПД, призова за бързо пускане на газопровода. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК