Франция облекчава ограниченията срещу Ковид-19 от 2 февруари

Дискотеките ще отворят врати на 16 февруари

20.01.2022 | 22:23 Редактор: Ваня Кузманова
Франция облекчава ограниченията срещу Ковид-19 от 2 февруари

Франция облекчава прогресивно антиковидните рестрикции от 2 февруари. Това обяви френският премиер Жан Кастекс, предадоха световните агенции.

На тази дата ще бъдат премахнати ограниченията за броя на зрителите на спортни, културни и развлекателни обекти, а дистанционната работа ще бъде само препоръчителна. Дискотеките пък ще отворят врати на 16 февруари.

От 2 февруари ще бъде отменено и носенето на маски на открито в някои райони, където дистанцията не може да се спазва.

Преди това обаче на 24 януари би трябвало да влезе в сила ваксинационният пропуск. Той позволява само на онези, които имат сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, да получат достъп до ресторантите, кафенета, транспорта и развлекателни дейности.

Досега имаше възможност и онези, които представят отрицателни резултати от тест за коронавируса, да имат достъп до тези места. Кастекс заяви, че този пропуск може да бъде отменен на по-късен етап, ако рискът за общественото здраве намалее значително, предаде БТА.

Въвеждането на ваксинационен пропуск бе одобрено от френския парламент, но все още не е получило зелена светлина от Конституционния съд. Мярката вече породи протести в страната.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК