Тайланд премахва карантината за напълно ваксинираните туристи

Желаещите да пътуват са длъжни да направят хотелска резервация за първия и за петия ден от пребиваването в страната

20.01.2022 | 11:10 Редактор: Жаклина Иванова
Тайланд премахва карантината за напълно ваксинираните туристи

Властите в Тайланд решиха да възобновят от 1 февруари регистрацията в туристическата програма Test & Go, която позволява на напълно ваксинирани срещу коронавирус туристи да не преминават през задължителна карантина, след като влязат в страната.

Освен това програмата ще се отнася за пристигащите туристи от всяка една държава, уточниха от Министерството на външните работи.

Пътуващи от всички страни и територии, а не само от 63-те определени по-рано, могат да кандидатстват по тази схема, като остава задължението за два PCR теста: след влизане в страната и на петия ден от пребиваването. При качване на борда на самолета също трябва да се представи отрицателен тест.

Желаещите да пътуват са длъжни да направят хотелска резервация за първия и за петия ден от пребиваването в страната, като това може да бъдат различни хотели, както и да заплатят предварително за двата PCR теста.

От 1 февруари схемата на "пясъчника", основното условие в която е задължителен седемдневен престой на определена територия, ще бъде прилагана за няколко допълнителни района – остров Чанг, Бангламунг, остров Сичанг и Паттая, предаде БГНЕС.

Инициативата е приета от Центъра за борба с коронавируса в Тайланд, но за да влезе в сила се очаква публикуването ѝ в Кралския вестник.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК