Рябков: Вашингтон да спре военната си подкрепа за Киев

Той посочи, че действията на САЩ са заплаха за Русия

19.01.2022 | 20:50 Редактор: Жаклина Иванова
Рябков: Вашингтон да спре военната си подкрепа за Киев

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков призова Вашингтон да прекрати военната си подкрепа за Киев. Според него действията на Съединените щати са пряка заплаха за Русия.

Сергей Рябков увери, че Русия по никакъв начин не застрашава сигурността на Украйна, но и че не възнамерява да изтегля войските си, струпани на общата граница.

"Що се отнася до американските искания спешно да изтеглим войските си от Украйна, ще продължаваме търпеливо да обясняваме на колегите, че съответните сили и средства се намират на наша територия и не възнамеряваме да променяме движението им по външен натиск", посочи Рябков по време на дискусия в Москва, организирана от международния дискусионен клуб "Валдай", предаде БНР.

Той беше категоричен, че руската страна няма да отстъпи от основното си искане, а именно прекратяване на по-нататъшното разширяване на Северноатлантическия алианс на изток.

"Нужни са ни правни гаранции за неразширяване на НАТО под формата на двустранен договор със Съединените щати и на многостранно споразумение с НАТО. Там всичко е написано", уточни той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК