Американското посолство в Москва получи протестна нота заради военната дейност

Захарова: Активността на САЩ и страните от НАТО по руските граници продължава да набира скорост

08.12.2021 | 18:10 Редактор: Теодора Патронова
Американското посолство в Москва получи протестна нота заради военната дейност

На посолството на САЩ в Москва е връчена протестна нота, предупреждаваща за опасните последици от военната дейност на американците и страните - членки на НАТО. Това се казва в коментар на официалния представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова, съобщава вестник "Известия".

Захарова подчерта, че военната активност на САЩ и страните от НАТО по периметъра на руските граници, включително полети на военни самолети и опасни маневри на военноморски кораби, продължава да набира скорост.

"В същото време съюзниците от Алианса преминаха към провокации срещу самолети на гражданската авиация". Това според Захарова застрашава сигурността на въздушното пространство и човешките животи като цяло.

"Във връзка с тези провокативни действия на 8 декември на посолството на САЩ в Москва беше връчена протестна нота, предупреждаваща за опасните последици от подобно безразсъдство", каза говорителят на външнополитическото ведомство в Москва.

В същото време Захарова уточни, че в документа са изброени скорошни инциденти, свързани с дейността на НАТО, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК