Всеки десети в Европа ще бъде заразен с Ковид-19 до края на седмицата

Процентът на регистриране на случаи се е увеличил във всички възрастови групи

07.12.2021 | 16:00 Редактор: Искра Ангелова
Всеки десети в Европа ще бъде заразен с Ковид-19 до края на седмицата

Един на всеки десет души в Европейския регион на Световната здравна организация ще бъде заразен с Ковид-19 до края на тази седмица. Това предупреди на брифинг регионалният директор на организацията Ханс Клуге, предава TACC.

"Миналия месец предупредихме, че още половин милион животи може да бъдат загубени до началото на 2022 г., ако не предприемем спешни действия. Измина месец и други 120 000 са починали, а регионът добави още 10 милиона случая на Ковид -19 на собствената си сметка. До края на тази седмица един на всеки десет души в Европейския регион ще бъде заразен с Ковид-19, което ще бъде потвърдено от лабораторни тестове".

С наближаването на края на годината и празничния сезон докладваните смъртни случаи, дължащи се на Ковид-19, достигнаха високо плато от около 4100 на ден – близо два пъти повече спрямо септември. Кумулативните докладвани смъртни случаи от Ковид-19 в 53 страни в региона надминаха границата от 1,5 милиона само преди две седмици, информира "Фокус".

"Процентът на регистриране на случаи се е увеличил във всички възрастови групи, като най-високите нива в момента се откриват във възрастовата група 5-14", обясни Клуге.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК