Орбан: ЕС е обхванат от "германизация", опити за федерализация, миграция и джендърство

Възстановяването на сътрудничеството изисква свръхусилия след ерата на Меркел, посочи унгарският премиер

07.12.2021 | 14:51 Редактор: Жаклина Иванова
Орбан: ЕС е обхванат от

Дисциплинираните германци и непокорните, бунтарски настроени унгарци имаха обща цел - Европа, в която всички народи се чувстват у дома, написа унгарският премиер Виктор Орбан по повод оттеглянето на германския канцлер Ангела Меркел от поста. Публикацията е качена на сайта abouthungary.hu, който се администрира от унгарското правителство.

Възстановяването на сътрудничеството в Европа ще изисква "свръхусилия" след ерата на Меркел, посочва той и допълва, че в момента общността е обхваната от "германизация", опити за федерализация, миграция и джендърство.

В своя коментар Орбан припомня и някои съвместни моменти с Ангела Меркел.

"Ние управлявахме финансовата криза през 2010 година, бяхме партньори в борбата за поддържане на целостта на ЕС и заедно наблюдавахме безпомощно европейската трагедия от избухването на руско-украинската война", пише той. След това обаче идва "разривът" в отношенията  - имигрантската криза през 2015 година.

Унгарският премиер сравнява случилото се със стара травма - колкото и да се лекува и да се извършва рехабилитация, вече нищо не е същото.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 2 години
Орбан е голяма работа....един от малкото свестни лидери на Света Сигнализирай за неуместен коментар