Рак погуби топдизайнера на Louis Vuitton

През 2012 година той създава марката за дрехи Off-White

29.11.2021 | 16:22 Редактор: Искра Ангелова
Рак погуби топдизайнера на Louis Vuitton

Върджил Абло, американският моделиер, основател на линията Off-White и дизайнер на мъжката линия на Louis Vuitton, е починал на 41-годишна възраст, съобщава неговият профил в Instagram.

В публикацията се отбелязва, че той се е борил с рядка и агресивна форма на рак - ангиосарком на сърцето - в продължение на повече от две години. От 2019 г. насам, когато е диагностициран с това състояние, дизайнерът е преминал през много сложни процедури, информира dnes.bg.

Бернар Арно, президент на групата Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), заяви, че Абло е бил не само "брилянтен дизайнер и визионер", но и "човек с красива душа и голяма мъдрост".

Абло е роден в САЩ в семейството на ганайски имигранти на 30 септември 1980 г. Започва кариерата си в модната индустрия през 2009 г. След като завършва университета, работи с модна къща Fendi и рапъра Кание Уест, който през октомври тази година смени официално името си на "Йе" (Ye). През 2012 г. Абло създава марката за дрехи Off-White. През 2018 г. Абло е назначен за главен дизайнер на линията за мъжко облекло на Louis Vuitton.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК