Изписаха Милош Земан от болница

Чешкият президент, който е с поставена бустерна доза, бе приет с положителен тест за коронавирус

27.11.2021 | 21:25 Редактор: Здравко Черкезов
Изписаха Милош Земан от болница

Президентът на Чехия Милош Земан, който се върна обратно в болницата в четвъртък след положителен тест за коронавирус, е изписан днес за амбулаторно лечение и отпътува за резиденцията си, съобщи Чешката телевизия.

При Земан, който неотдавна получи бустерна доза от ваксина срещу коронавирус, заболяването протича безсимптомно. Главният епидемиолог на Чехия Павла Свърчинова каза, че държавният глава, както и всички останали жители на страната, болни от Ковид-19, трябва да остане под карантина за две седмици.

Президентът планира да проведе в неделя церемонията по назначаването на Петър Фиала за министър-председател, информира БНГЕС. В тази връзка началникът на президентската администрация Вратислав Минарж съобщи, че ще се намери начин церемонията да се проведе при спазване на изискванията за санитарно-епидемична безопасност, без да уточни някакви подробности.

Източници от президентската администрация твърдят, че най-вероятно държавният глава ще бъде отделен от Фиала и останалите гости със специално стъкло, което не позволява предаването на коронавирус. Освен това всички участници в церемонията ще бъдат с предпазни маски с повишена степен на защита.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК