Приeха оставката на Зоран Заев като партиен лидер

Има възможност за влизане на албанската "Алтернатива" в коалиционното управление

27.11.2021 | 07:43 Редактор: Тодор Петров
Приeха оставката на Зоран Заев като партиен лидер

Централният съвет на управляващия в Северна Македония Социалдемократически съюз е приел оставката на Зоран Заев като партиен лидер и започва процедура за избор на негов наследник. 

Това заяви на пресконференция след продължила часове среща на съвета говорителят на формацията Богданка Кузеска. Кой да заеме поста на Заев, ще се реши на 12 декември.

"Централният съвет прие решение за разписване и провеждане на непосредствени вътрешнопартийни избори за председател на партията. Изборите ще бъдат на 12 декември. Възможност за гласуване ще имат членовете, които се регистрират активно в онлайн формата", обясни Кузеска.

След избора на председател ще започне и избор на ново партийно ръководство, а след 12 декември Зоран Заев ще остане активен член на партията. Според Заев новият председател на Социалдемократическия съюз трябва да бъде и бъдещ премиер на Република Северна Македония.

Стана ясно и че има възможност за влизане на албанската "Алтернатива" в коалиционното управление и преговорите с нея ще продължат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК