Елизабет II няма да присъства на срещата по изменението на климата в Глазгоу

Кралицата ще направи обръщение към събралите се делегати чрез записано видео съобщение

26.10.2021 | 23:00 Редактор: Теодора Патронова
Елизабет II няма да присъства на срещата по изменението на климата в Глазгоу

Британската кралица Елизабет II няма да присъства на срещата на върха по изменението на климата COP26 в Глазгоу, която започва този уикенд, съобщи Бъкингамският дворец.

В изявление на двореца се казва: "Следвайки съвета за почивка, кралицата поема леки задължения в замъка Уиндзор.

Нейно величество със съжаление реши, че няма да пътува до Глазгоу, за да присъства на вечерния прием на COP26 в понеделник, 1 ноември.

Нейно величество е разочарована, че няма да присъства на приема, но ще направи обръщение към събралите се делегати чрез записано видео съобщение."

Тя остава в добро настроение, продължава да изпълнява леки ангажименти и очаква разговор с финансовия министър Риши Сунак във вторник вечерта, което е нормално преди приемането на бюджета.

"Нейно величество наистина съжалява, че не може да бъде там и се надява никой да не използва отсъствието й като причина да не отиде", заявиха източници на Sky News.

Кралицата трябваше да присъства на събития в Шотландия като част от множество кралски ангажименти около COP26 с участието на принца на Уелс Чарлз, херцогинята на Корнуол Камила и херцога и херцогинята на Кеймбридж (Уилям и Кейт) между 1 и 5 ноември, съобщава "Фокус".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК