Сръбският премиер обвини медиите, че създават атмосфера за атентат срещу Вучич

Според Ана Бърнабич такъв е бил планиран в началото на тази година

25.10.2021 | 18:10 Редактор: Здравко Черкезов

Срещу сръбския президент Александър Вучич е бил планиран атентат в началото на тази година и според сръбския премиер Ана Бърнабич това не е единственото покушение, готвено срещу него.

За планирания атентат срещу сръбския президент Бърнабич съобщи в неделя. В последващо телевизионно интервю тя допълни, че само е повторила информацията, с която разполагат службите, но не посочи повече подробности, както и защо прокуратурата не е образувала производство срещу виновните.

"Формирани са паралелни структури в Министерството на вътрешните работи и са водени кампании в медиите на олигарсите, които предаваха на медиите в региона информации за демонизирането на Вучич и да направят от него и семейството му престъпен клан", посочи министър-председателят на Сърбия.

Бърнабич заяви, че твърденията за подслушване на Вучич са опит за удар срещу държавата. 

"Идеята е, когато дискредитират Вучич, да създадат историята, че това е естествено – кой знае в какво е бил замесен и той, и семейството му. Много подобни неща е имало в МВР. Чудовищно е колко добре е била свързана тази мрежа", сподели сръбският премиер.

И подчерта, че тези които стоят след планираното покушение, независимо от името и фамилията, позицията и партийната им принадлежност, ще понесат отговорност. Бърнабич обвини медиите, че са тези, които създават атмосфера, в която атентат срещу президента на Сърбия би бил нещо нормално.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК