Кралица Елизабет II прекара една нощ в болница

Тя отмени посещението си в Северна Ирландия по препоръка на лекаритe

22.10.2021 | 11:15 Редактор: Искра Ангелова
Кралица Елизабет II прекара една нощ в болница

Кралицата на Великобритания Елизабет II е прекарала нощта на 21 октомври в болницата, след като отмени посещението си в Северна Ирландия по препоръка на лекарите, съобщава Бъкингамският дворец в изявление, публикувано в четвъртък, предава Press Association (PA).

"Следвайки съвета на лекарите да си почине няколко дни, кралицата посети болницата в сряда следобед за предварителен медицински преглед, след което се върна в замъка Уиндзор днес на обяд. Тя е в добро настроение", се казва в съобщението. Както уточнява агенция PA, 95-годишната Елизабет II в четвъртък се върна към изпълнението на "необременителни задължения". Тя е останала през нощта на 21 октомври в болницата "Крал Едуард VII" в центъра на Лондон.

Елизабет II на 20 октомври отмени посещението си в Северна Ирландия по съвет на лекари, които й препоръчаха да прекара следващите няколко дни в спокоен режим. Както се подчертава в изявлението от Бъкингамския дворец, Нейно Величество е "приела неохотно" съвета. Според британските медии решението на монарха да се откаже от пътуването до Ълстър не е свързано с пандемията от Ковид-19.

На 19 октомври Елизабет II, по повод глобалната инвестиционна среща на върха в Лондон, прие представители на големия бизнес и политически фигури от цял свят в замъка Уиндзор. На събитието, по-специално, присъстваха основателят на американската компания Microsoft Бил Гейтс и специалният пратеник на президента на САЩ за изменението на климата Джон Кери, информира "Фокус".

Въпреки почтената си възраст Елизабет II все още участва активно в обществения живот и миналата седмица присъства на церемонията по откриването на парламента на Уелс. В същото време, няколко дни по-рано, кралицата се появи на публично място с бастун за първи път от много години. Тя разчита на него по време на посещение в Уестминстърското абатство, където се проведе церемония по повод стогодишнината от основаването на Кралския британски легион, благотворителна организация, която помага на военни ветерани.

На 15 октомври The Daily Telegraph съобщи, че Елизабет II е решила напълно да изостави алкохола. Според изданието, монархът е бил тласнат към това от препоръките на лекарите и желанието да посрещне догодина платинения юбилей (70 години) от възкачаването си на трона в най-добра форма.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК