Юлия Пересилд след снимките в Космоса: Щастлива съм, не ми се връщаше на Земята

Киноекипът се приземи в степите на Казахстан след 12 дни на МКС

17.10.2021 | 19:27 Редактор: Елеонора Танева

Първите актьори, които излетяха в Космоса, се върнаха на Земята. Руският екипаж престоя на Международната космическа станция 12 дни. Целта е Русия да направи първия филм, в който има истински сцени от Космоса. 

Киноекипът се приземи в степите на Казахстан. 12-дневният престой на МКС на актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко на 400 км от Земята струва близо 24 милиона евро. Компания им правеше и руският космонавт Олег Нвицки.

"Чувствам се безумно щастлив, че летяхме. Приземихме се меко. Добре съм. Всичко беше нормално. Несравнимо беше преживяването", заяви реоисьорът Клим Шипенко.

"Чувствам се прекрасно. Имаше напрежение, но не ме беше страх. Вкъщи ми казаха, че 12 дни са много. И след първата седмица ми стана мъчно. Но после не исках да тръгвам", сподели емоциите си актрисата Юлия Пересилд.

Космическата драма е с работно заглавие "Предизвикателство" - съвместен проект на Роскосмос, телевизионния Първи канал и фимово студио. Копродуцент на филма е лично шефът на руската космическа агенция Дмитрий Рогозин. Пересилд ще играе кардиохирург, спешно пратен до МКС, за да спасява живота на космонавт. Освен тя и Шипенко, целият наличен състав на МКС ще има роли в първия филм, за който са заснети истински сцени в Космоса. 

Юлия Пересилд е звезда на съвременното руско кино. АТМ 4 Участвала е и в българския филм "Похищението" през 2009 г. Партнира си с актьора Иван Радоев.

Съединените щати също искат да снимат филм в Космоса, но няма дата за начало на снимките. Очаква се звезда в неземлянския филм да е Том Круз. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК