Нова ера за Великобритания: Енергийни фирми затвориха, пилешкото поскъпва драстично

Това е най-консумираното месо на Острова

14.10.2021 | 23:05 Редактор: Искра Ангелова
Нова ера за Великобритания: Енергийни фирми затвориха, пилешкото поскъпва драстично

Още две британски енергийни фирми преустановиха дейността си на фона на увеличаващите се енергийни цени. А от хранително-вкусовата промишленост предупредиха, че се очаква покачване на цените на пилешкото. 

Pure Planet, която е подкрепяна от петролния гигант "Бритиш петролиъм", и Colorado Energy се присъединиха към около десет по-малки компании, които фалираха наскоро.

От Pure Planet съобщиха, че са попаднали в менгемето на увеличаващите се цени на природния газ и наложения таван от правителството на цените, на които може да се продава ток и газ на потребителите. Клиентите на двете компании сега ще бъдат прехвърлени към нови доставчици, определени от медийния регулатор Ofgem.

Pure Planet доставяше ток и газ за около 235 000 домакинства, а Colorado Energy бе с 15 000 клиенти. В същото време собственикът на най-големия конгломерат-снабдител във Великобритания с птиче месо предупреди, че се очаква цената на пилешкото да скочи с повече от 10%, защото храната на Острова е много евтина, информира БНР.

Ранджит Синг Бопаран заяви, че е нужно преразглеждане на цените, защото в тях не са калкулирани правилно производствените разходи. Пилешкото е най-консумираното месо на Острова.

Бопаран, чиито компании във Великобритания и Европа обработват повече от 10 милиона птици на седмица каза, че Обединеното кралство навлиза в нова ера, в която комбинацията от недостиг на работна ръка и покачване на цените на продуктите, означава по-малък избор и по-високи цени за клиентите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК