Байдън беше имунизиран с трета доза ваксина срещу Ковид-19 в пряк тв ефир

Миналата седмица САЩ разрешиха поставянето на подсилваща доза

27.09.2021 | 22:45 Редактор: Юлия Христова
Байдън беше имунизиран с трета доза ваксина срещу Ковид-19 в пряк тв ефир

Американският президент Джо Байдън беше имунизиран днес с трета доза ваксина срещу Ковид-19 в пряк телевизионен ефир, за да насърчи сънародниците си да направят същото, предаде Франс прес.

Миналата седмица САЩ разрешиха поставянето на подсилваща доза от ваксината на Pfizer на хора от 65 години нагоре, както и на хора в риск, включително такива, които поради професията си са особено изложени на контакт с вируса, предаде БТА.

"Знам, че не ми личи, но съм на повече от 65 години", пошегува се 78-годишният Байдън в кратко изявление преди процедурата. Президентът беше имунизиран с първа доза на 21 декември 2020 г., още преди да встъпи в длъжност, а следващата му бе поставена на 11 януари тази година, като и в двата случая ваксинацията беше предавана пряко по телевизията, пише "24 часа".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
Стига с тези манипулации да се ваксинира ако иска и с 5та доза ***.Не вярвам на медицината днес имам доста познати убити от 1г.насам от бялата мафия.НЕ НА ВАКСИНИТЕ И ГРЕШНАТА ДИАГНОЗА КОВИД Сигнализирай за неуместен коментар