Талибаните забраниха на войниците да си правят селфита

Новият министър на отбраната им е казал да спрат да се забавляват толкова много

26.09.2021 | 22:15 Редактор: Юлия Христова
Талибаните забраниха на войниците да си правят селфита

Откакто талибаните завзеха контрола над Кабул на 15 август, обикновените войници се възползваха максимално от града. Когато не са на служба, талибански бойци посещават животните в зоологическата градина на Кабул, карат бронирани коли в увеселителни паркове, участват в импровизирани борби и ритат топка в изоставено имение в столицата на страната.

Но "Уолструйт Джърнал" съобщава, че новият министър на отбраната на Афганистан, син на основателя на талибаните, е казал на войниците да спрат да се забавляват толкова много и да се съсредоточат върху задачите.

"Придържайте се към задачите, които са ви възложени“, казва Маулави Мохамад Якуб в аудиосъобщение, публикувано в четвъртък. "Нарушавате нашия статус, който е създаден с кръвта на нашите мъченици."

В скорошна реч, съобщи медията, Маулави Якуб е казал на войниците, че трябва да спрат да си правят толкова много селфита, защото това може да компрометира сигурността на талибанските служители. Когато тези снимки попаднат в социалните медии, според него, това може да разкрие местоположенията и дейностите на ръководството на групата.

Той също предупреждава войниците за твърде бързото шофиране и за възприемане на западната мода. По думите му бойците вече не трябва да носят коса до раменете, стилно облекло и бели високи кецове, пише "Монитор".

"Това е поведението на военачалниците и ръководителите на марионетките", предупреждава министърът на отбраната войниците, позовавайки се на подкрепеното от САЩ правителство, което талибаните свалиха. "Ако продължим да се държим така, не дай си Боже, ще загубим нашата ислямска система", казал им той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК