Шефът на Moderna: Ще има ваксини за всички на планетата и пандемията ще изчезне

"Неваксинираните ще бъдат естествено имунизирани, защото Делта е доста заразен", посочи Стефан Бансел

23.09.2021 | 13:25 Редактор: Жаклина Иванова
Шефът на Moderna: Ще има ваксини за всички на планетата и пандемията ще изчезне

Изпълнителният директор на Moderna Стефан Бансел смята, че пандемията от новия коронавирус може да приключи до една година, тъй като увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, съобщи Ройтерс.

"Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози", посочва той в интервю за швейцарския в. "Нойе цюрихер цайтунг".

"Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. По този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата, или да не се ваксинирате и да рискувате да се разболеете. Вероятно дори да се озовете в болница", уточни Бансел, цитиран от dnes.bg.

"Считано от днес, в рамките на година, предполагам", отговори изпълнителният директор на Moderna на въпрос дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
10 rate up comment rate down comment 1
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
Въпроса е дали всички искат.Тая ПЛАН-демия е пълен провал лъжите ви станаха много и хорага се усетиха,че това не е за тяхното здраве Сигнализирай за неуместен коментар