Война на варианти - там, където Делта не доминира, Мю ще атакува

Предстои да се разбере кой от двата варианта е по-опасен

20.09.2021 | 16:29 Редактор: Елеонора Танева
Война на варианти - там, където Делта не доминира, Мю ще атакува

С напредването на четвъртата Ковид вълна вариантите Делта и Мю си съперничат все повече за територия. 

"В онези страни и населени места, където Делта вариантът не е широко разпространен, Мю вече заема позиции. Това заяви основателят и генерален директор на руския научния център за молекулярно - генетични изследвания DNKOM Андрей Исаев.

"Миналата седмица в медиите имаше съобщения за първи случаи на Мю в редица азиатски страни, където има строг карантинен режим, както и в някои държави в Европа. Това означава, че и в Русия вече има пациенти с Мю. Но поради малкото данни и изследвания не можем да преценим каква част от населението се е разболяло от този вариант на коронавируса", коментира Андрей Исаев пред ТАСС.

Той подчерта, че Мю се е появил сравнително скоро и все още не е включен в списъка на Световната здравна организация с варианти, които предизвикват безпокойство. Но той вече е в списъка на наблюдаваните варианти. 

"В тези страни и райони, където Делта не е широко разпространен, Мю превзема другите варианти на коронавируса. В рамките на планетата сега виждаме как двата варианта се конкурират", подчерта Исаев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
За редакцията на тая медия.80% са не ваксани.Не делете народа и спрете да натъртване колко е опасен този вирус.Знам колко е опасен имам доста доказателства,че е обратното.ВИДОВ ДЕН ИДВА ВАС СЪЩО ЩЕ ОСЪДИМ АЛЧНИ Сигнализирай за неуместен коментар