Бил Гейтс: Повече фабрики за ваксини и ще надвием Ковид-19

31 млн. души са изпаднали в условия на крайна бедност през 2020 г. заради пандемията

20.09.2021 | 16:42 Редактор: Юлия Христова
Бил Гейтс: Повече фабрики за ваксини и ще надвием Ковид-19

Американският милиардер, филантроп и съосновател на Microsoft Бил Гейтс изнесе реч в навечерието от годишната от основаването на фондацията, която носи името му. В словото си Гейтс направи равносметка от свършеното и несвършеното по време на пандемията от Ковид-19.

По думите му човечеството ни е дало признаци на самоувереност, което ни е изиграло лоша шега. Като непоправими оптимисти бихме могли да се научим както от успехите, така и от провалите, които сме допуснали от началото на пандемията, посочи Гейтс и предупреди, че "краят ѝ още не е дошъл".

Бил Гейтс даде предложение и по какъв начин бихме могли да надвием вируса окончателно. Единственото реалистично решение, което аз виждам, е да се изградят повече фабрики, които да произведат съответно повече дози от ваксините за целия свят в рамките на 100 дни. Убеден съм, че това е напълно възможно, обясни Гейтс, цитиран от "24 часа".

По данни на фондацията на Бил Гейтс 31 млн. души са изпаднали в условия на крайна бедност през 2020 г. в сравнение през 2019 г. и този ръст се дължи на пандемията от новия коронавирус, информира онлайн изданието 20minutos.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК