САЩ: Съжаляваме, убили сме само невинни цивилни при удара с дрон в Кабул

"Беше трагична грешка", каза на пресконференция в Пентагона началникът на Централното командване

18.09.2021 | 08:30 Редактор: Тодор Петров
САЩ: Съжаляваме, убили сме само невинни цивилни при удара с дрон в Кабул

САЩ признаха, че последният им въздушен удар с дрон в Кабул на 29 август, при който загинаха 10 цивилни, сред които седем деца, е бил трагична грешка.

"Ударът беше трагична грешка", каза на пресконференция в Пентагона началникът на Централното командване на САЩ генерал Франк Маккензи.

В продължение на дни служители на Пентагона твърдяха, че извършването на удара е било оправдано въпреки загиналите 10 цивилни. По-късно медии изразиха съмнения във версията на Пентагона за случилото се, изтъквайки, че шофьорът на ударената от дрона кола е бил дългогодишен служител на американска хуманитарна организация и посочвайки липсата на доказателства, че в автомобила е имало експлозиви.

"Сега съм убеден, че 10-те цивилни, включително седем деца, са станали жертва на трагична грешка. Сега смятаме, че е малко вероятно автомобилът и убитите да са били свързани с "Ислямска държава", или да са представлявали непосредствена заплаха за американските сили", призна Маккензи.

"Това беше грешка и поднасям искрените си извинения", каза на пресконференцията американският генерал, предаде БТА.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Димо Димов
преди 2 години
То и двете кули които си ги взривихте бяха ваша грешка сигорно като идете на оня свят там има кой да ви съди Сигнализирай за неуместен коментар