Случва се: На ресторант или спортна зала в Ню Йорк - само ваксинираните 

В частния сектор също предприемат подобни стъпки в борбата с коронавируса

04.08.2021 | 09:37 Редактор: Тодор Петров
Случва се: На ресторант или спортна зала в Ню Йорк - само ваксинираните 

Ню Йорк ще стане първият голям град в САЩ, който изисква доказателства за ваксинация срещу Ковид-19 в ресторанти, спортни зали и други места, каза кметът Бил де Блазио във вторник, докато нацията се бори с бързо разпространяващия се вариант Делта.

В момента политическите лидери се борят с последния скок на инфекциите с ваксини и маски, вместо да разпореждат бизнеса да затвори, а американците да останат вкъщи, както направиха миналата година, коментира "Ройтерс".

Правителството на САЩ и няколко щата, заедно с някои болници и университети, вече изискват служителите да се ваксинират. Tyson Foods във вторник стана един от най-големите частни работодатели, изискващи имунизация на работниците за борба с вируса, убил над 600 000 в страната.

Политиката на Ню Йорк изисква доказателство за поне една доза и ще се прилага от 13 септември. 

Частният сектор, включително много големи американски компании, също са предприели някои стъпки в отговор на заплахата от варианта "делта".

Големите три автомобилни производители в Детройт и синдикатът на United Auto Workers (UAW) заявиха във вторник, че ще възстановят изискванията за носене на маски във всички американски заводи, офиси и складове, започвайки от сряда, но не изискват работниците да бъдат ваксинирани.

Големите технологични компании като Google и Facebook на Alphabet заявиха, че всички служители в САЩ трябва да се ваксинират, за да влязат в офисите.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Ще си седим вкъщи неваксинираните Сигнализирай за неуместен коментар