Заради Делта варианта вървим към трета доза, Германия и Великобритания я въвеждат

Допълнително имунизирани ще бъдат рисковите групи

03.08.2021 | 14:10 Редактор: Юлия Христова

След Израел - Германия и Великобритания също планират трета доза Ковид ваксина за уязвимите групи. Причината е тревожното разпространение на Делта варианта.

Германия отговоря на настъпващия Делта вариант на Ковид-19 с бустерна доза на ваксините. От 1 септември такава ще се предлага на хората в пенсионна възраст и на тези със слаба имунна система. Допълнителната имунизация ще се прави с препаратите на Pfizer и Moderna.

Достъпна ще бъде и ваксинацията за всички деца на възраст от 12 до 17 години. 

Великобритания също предприема подобен ход заради все по-бързото разпространение на Делта мутацията. Там около 32 млн. души ще имат право на трета доза, включително всички хора над 50-годишна възраст и тези с отслабен имунитет. Допълнително имунизирани ще бъдат и работещите системата на здравеопазването, както и  персоналът в домовете за социални грижи.

А след година затишие -  в китайския град Ухан бяха потвърдени 7 случая, предадени по вътрешен път в страната, а не внесени от чужбина. Заради това ще бъде тествано цялото население на града.

В останалата част на Китай също се наблюдава скок на болните. Властите отдават разпространението на вируса на силно заразния вариант Делта.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
29 процента
преди 2 години
Нали РНК-ваксините много лесно и бързо можеха да бъдат модифицирани? Защо не се прави? А вместо това- трета доза, също толкова неефективна спрямо Делта и Епсилон вариантите! Това още повече засилва съмнението у хората за смисъла на ваксинацията. Сигнализирай за неуместен коментар